Open Close
Please specify the group

FINNTROLL + TYR + SKALMOLD – Zagreb, 17.09.2013. Močvara

METALSOUND MUSIC & MOČVARA predstavljaju: BLODSVEPT OVER EUROPE

UTORAK, 17.09.2013. – ZAGREB – MOČVARA

FINNTROLL (FINSKA) – www.finntroll.net
TYR (FARSKI OTOCI) – www.tyr.fo
SKALMOLD (ISLAND) – www.skalmold.is

Nakon (nadamo se) dugog i toplog ljeta, jesenska metal sezona u Močvari otvorit će se pravom najezdom sa sjevera. Na čelu ovog sjajnog paketa bendova nalaze se pioniri folk metala i jedno od najvećih svjetskih imena tog žanra – Finntroll. Ovi kultni Finci, na radost svojih mnogobrojnih obožavatelja, vraćaju se u Zagreb nakon (pre)dugih 5 godina na krilima novog albuma “Blodsvept”.
Sa 6 albuma i stotinama koncerata širom svijeta iza sebe, Finntrol su čvrsto zacementirali svoju poziciju,a zagrebački koncert bit će još jedna prilika da pokažu kako su njihovi live nastupi garancija lude zabave s kojih nitko ne odlazi ravnodušan.

No, zasigurno će veliki interes izazvati i vikinzi sa Farskih Otoka – Tyr. Već njihov premijerni nastup u Hrvatskoj, davne 2006. u ulozi predgrupe na koncertu Amon Amarth, pokazao je interes domaće publike. U međuvremenu njihovi albumi nailazili su na oduševljenje mnogih fanova koje je privukla njihova kombinacija epskih riffova i melodija te nordijske povijesti i mitologije. A privukla je i jednog od najvećih metal diskografa – Metal Blade, koji su potpisali ugovor s ovim jedinstvenim bendom egzotičnog porijekla.

Ovu večer otvorit će Skalmold čija će kombinacija tradicinalne islandske glazbe i metala te tekstova inspiriranih islandskim sagama sigurno izazavati interes publike. Zbog svega navedenog sa sigurnošću možemo tvrditi da je za sve ljubitelje folk/viking/pagan metala, ovo koncertni događaj godine te vrste.

Upad u pretprodaji: 120 kn, na dan koncerta na blagajni kluba: 140 KN

Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim lokacijama:
ZAGREB:
Klub Močvara, Trnjanski nasip bb;
Maldoror, Lopašićeva 3;
Rockmark, Berislavićeva 13;
Dirty Old Shop, Tratinska 22

Rezervacija ulaznica na: bobo@metalsoundmagazine.com