Open Close
Please specify the group

POST-COITAL SILENCE – “Paraphernalia” (2013)

Post-Coital Silence je bend iz Zagreba koji svira žestoku, no prije svega neobičnu mješavinu metala i rocka, začinjenu svojevrsnim pop štihom. Sa ženskim vokalom na čelu, bend vodi publiku na putovanje kroz osobne priče, kroz tamne tunele stanja svijesti i onih povremenih trenutaka kada se čini da ipak postoji svjetlost na kraju.

Bend postoji od 2011., a od tada je odradio 20-ak svirki diljem Hrvatske te skladao i snimio 10 autorskih pjesama koje se mogu poslušati na njihovom prvom demo albumu pod nazivom “Paraphernalia”. Ime albuma ima više značenja, najstariji prijevod datira iz 1651. godine i tiče se starog obiteljskog zakona. Pravi kontekst se može shvatiti i ovako: “When he was a young boy, an older lady took him to see a concert, and that was the begining of a lifetime of paraphernalia in music industry…”. Doslovni prijevod bi bio “rekviziti”, a pošto oni smatraju da im je bend rekvizit za nošenje sa stvarnošću…

Sve stvari su snimljene live u tonskom studiju Audiomax.
Studijska live snimka u prijevodu znači da je instrumentalni dio sniman posebno i svi instrumenti zajedno, a vokali i bekovi posebno. Skoro izumrla tehnika snimanja, no bend se odlučio za tu opciju iz više razloga. Najbitnije je bilo stvoriti dobru vibru i pokušati uloviti energiju benda na snimci i distancirati se od sintetičkog zvuka specifičnog za današnje metal bendove.
Na albumu se nalazi 10 autorskih stvari + jedan cover psihodelične vrste.

POPIS PJESAMA:post coital silence bend promo fotka 2013 310x193
01.Getaway the Labyrinth
02.Human Reflection
03. Lamentation
04. Blind Escape
05. Abdicate for the Kill
06. Beauty of Miss End
07. Nothing to the Core
08. No Time to Survive
09. Twisted Circle
10. Forgotten Song
11. White Rabbit’s Fear of Loathing

Stvari su poredane kronološki po redu nastanka, osim što je ‘Human’ nastala prva a ‘Getaway’ druga.
Vi koji ste bili na njihovim svirkama ćete skužiti da je ‘Getaway’ stvar s kojom inače počinju nastupe. Zbog toga je zaslužila biti prva na ovom njihovom demo uratku.

Album možete poslušati i downloadati stvari for free preko ReverbNation-a…
http://www.reverbnation.com/postcoitalsilence/album/53328-paraphernalia

Post-Coital Silence se doslovno može prevesti kao “tišina poslije seksa”. Taj trenutak prije nego dva tijela progovore može biti nevjerojatan, može biti sretan, tužan, opušten, predinfarktno stanje, uživanje u nježnostima, cigareta i pivo. Opcija je onoliko koliko je i osjećaja u nas ljudi. Tako je i u glazbi. Opcija je nebrojeno mnogo. Sve je već izmišljeno i odsvirano, ide se u krajnje ekstreme i svaka supkultura koja je dominirala 90-ih danas ima 400 podvrsta. Ovaj bend uspješno balansira na tankoj granici koja dijeli današnju underground i mainstream muziku. Spajanjem glazbenih ukusa svih članova benda uspjeli su stvoriti nešto novo, novi glazbeni stil kojeg su nazvali AlterPOP/Metal, tako da nije nimalo čudno da u njihovim stvarima milozvučni refren bude seciran ubojitim riffovima i rastrgan duplom bass pedalom.

“Ideja je svirati ono što svi volimo, i to je ono oko čega smo se mi, kao bend našli. Naši korijeni obuhvaćaju široki spektar glazbe, pa je teško reći što točno sviramo, na koga podsjećamo stilski, teško je odrediti granice u svijetu muzike. Mi više volimo probijati granice na svoj način.”

Bend možete pratiti putem Interneta na:
https://www.facebook.com/postcoital.silence?fref=ts
http://www.reverbnation.com/postcoitalsilence
http://www.youtube.com/user/pcsZG

te na službenoj stranici benda:
http://postcoitalsilence.wix.com/postcoitalsilence