Open Close
Please specify the group

LOELL DUINN – Predstavlja zvukove Karpatie “Susret Istoka i Zapada” (2014)

Novih 10 pjesama labinskog etheral neo-folk benda Loell Duinn na proljetni ekvinocij ugledalo je svijetlo dana. Počevši s 21. ožujka drugi službeni album “Karpatia” dostupan je na audio i video web streamovima, kao i u digitalnom te CD formatu.

Koncept novog albuma je “Susret Istoka i Zapada” u duhovnom, metafizičkom, kulturno-umjetničkom i povijesnom aspektu… dakle mistično putovanje kroz povijest sudbina, emocija i vjerovanja znanih i neznanih ljudskom rodu. Ne zanemarujući dakle vrijeme i prostor u potpunosti, taj bi se “susret” dogodio (dešavao) na prostorima Balkana (u nama i van nas, u naše vrijeme i prije nas) u imaginarnoj zemlji zvanoj KARPATIA koja predstavlja “dom” svih različitih naroda što su se na tim prostorima sretali kroz povijest i, u tim susretima, spojili nespojivo u duhovnosti, kulturi i glazbi!

Cijeli proces stvaranja vezan uz album u rukama je benda, od samog snimanja i produkcije koju potpisuje gitarist i jedan od osnivača Alen Zarifović, do vizualnog identiteta benda. Album izlazi za labinski nezavisni label – OSA Media.

Izlazak albuma prati singl “Mina”:
https://soundcloud.com/loellduinn/mina
MINA je pjesma pjevana na jeziku koji ne poznaje nikakve gramatičke oblike te lingvistička pravila… pjevana jezikom srca, razumljiva je onima koji slušaju svojim srcima.

Loellci spremaju i koncertnu promociju albuma širom regije kao i nastupe na festivalima u Poljskoj, Nizozemskoj i Italiji, naravno kreću i priprema za snimanje spota. Podsjećamo i na najavni singl albuma koji je izašao na valentinovo 14.02.2014. – pod nazivom “La fage” (čit: la faje – HRV: Lice) https://soundcloud.com/loellduinn/la-fage-the-face.
“La fage” je skladba koja prolazi 3 etape glazbenog putovanja i preobražaj koji ono donosi. Izmjenjuju se glazbeni stilovi, instrumenti, atmosfera te sukladno tome i vokalna dionica koja okrunjuje ovu skladbu kako kroz bez-tekstualnu vokalizaciju, tako i kroz tekst koji je pisan na MOZARAPSKOM* jeziku.

*(izumrli jezik šire pirenejsko-mozarapske skupine, kojim su se tijekom srednjeg vijeka, u vrijeme maurske okupacije, na području Španjolske služili Mozarabi, odnosno Židovi i kršćani preobraćeni na islam.)

Na albumu su svirali:
OLJA FROLO – glas, udaraljke
ALEN ZARIFOVIĆ – klasična i akustična gitara, udaraljke
GORAN BREZAC – bubanj, udaraljke
PATRIK ŠĆIRA – klavijature, samplovi
SAŠA BOŠKOVIĆ – bas gitara
IVONA KIRŠIĆ – flauta
MARINO MATOŠIĆ – harmonika

Više o bendu potražite na:
https://www.facebook.com/LoellDuinn

POPIS PJESAMA:
01. Duša Balkanska (Oda)
02. Mina
03. Lament
04. La fage
05. Spirit of mathemathics
06. Karpatia
07. Svar-Og
08. Silent oceans
09. Rising sun
10. Deset bijelih stepenica
11. Neverending (Song of signs)