Open Close
Please specify the group

SEPULTURA – Sarajevo, 10.06.2014. Sloga (BiH)

SARAJEVO METAL FEST PROMOTIONS I BHxHC PREDSTAVLJAJU:
BRAZILSKE LEGENDE SE VRAĆAJU U SARAJEVO!
10.LIPANJ 2014. (UTORAK)

SEPULTURA, legendarni thrash metal bend iz Belo Horizontea (Brazil), jedan je od bendova koji je od 1984. godine do danas u više navrata definisao i redefinisao pojam heavy metala.

Njihovi studijski albumi “Morbid Visions”, “Beneath The Remains”, “Arise” i “Chaos A.D.” smatraju se obaveznom lektirom i klasicima ne samo u domenu heavy metala, već muzike generalno. 2013. godine izdavačka kuća Nuclear Blast je objavila novi studijski album “The Mediator Between Head and Hands Must Be the Heart” koji će bend promovisati u sklopu turneje na čijoj se listi nalazi i Sarajevo.

Pet godina nakon rasprodanog koncerta u klubu Sloga, Sepultura se vraća na isti teren odigrati drugo poluvrijeme.
U nastavku pogledajte kratki video gdje Andreas Kisser pozdravlja fanove u BIH i najavljuje sarajevski koncert.

Sarajevski bend Flatline potvrđeni su kao specijalni gosti na drugom sarajevskom koncertu Sepulture koji će se održati jedanaestog lipnja u klubu “Sloga”. Osnovani 2005. godine, Flatline slovi kao jedan od najboljih BiH bendova. Njihova kombinacija metala i hardcorea koju članovi nazivaju posttraumatic hardcore dosad je više puta odjekivala širom Europe – naime, bend je odsvirao pet europskih turneja, a zapažene nastupe na domaćem tlu imali su dijeleći binu sa bendovima kao što su Tankard i Napalm Death. Iza sebe imaju jedan album “Posttraumatic Lullabies” snimljen u Švicarskoj, te dva video spota. Ono što je zanimljivo za njihov predstojeći nastup  sa Sepulturom je to da ih je izabrao upravo Andreas Kisser, gitarista grupe Sepultura. Naime, za vrijeme njihovog prvog boravka u Sarajevu, Kisseru je uručen album Flatlinea “Posttraumatic Lullabies”, te je Kisser, zadovoljan onim što je čuo na debitantskom ostvarenju sarajevskog benda, zamolio organizatore sarajevskog koncerta da Flatline budu specijalni gosti.

ULAZNICE:
– 50 limitiranih EARLY BIRD (od ponedeljka 24. veljače) 30KM (RASPRODANO!!!)
– PRETPRODAJNE (od 1. travnja) 40KM
– NA DAN KONCERTA 50KM

Ulaznice jedino možete nabaviti u klubu Sloga!

Sarajevo Metal Fest
www.sarajevometalfest.com
BHxHC Booking
www.bhhc.info