Open Close
Please specify the group

OPĆA OPASNOST – “Rocker… to sam ja” (2014)

Objavljen je najočekivaniji album godine – “Rocker… to sam ja” jednog od najboljih domaćih rock bendova Opće Opasnosti. Luksuzno limitirano izdanje albuma “Rocker… to sam ja” bogato je opremljeni multimedijalni boxset koji sadrži CD sa 10 odličnih novih pjesama i bonus DVD pod nazivom “Zadnja stanica – Županja live 2013.” na kojem je snimka trijumfalnog koncerta koji je bend s gostima održao 23. prosinca 2013. u Županji. “Rocker… to sam ja” novi je studijski album benda u nakladi Croatia Recordsa, a koji je u prodaju krenuo tri godine nakon hvaljenog albuma “Vrati se na svjetlo” na kojem se nalaze hitovi “Uzalud sunce sja”, “Pobjeg’o sam” i “Tvoje ime čuvam”.

Album “Rocker… to sam ja” otvara snažna hard rock pjesma “To sam ja”, a u istom ritmu nastavljaju “Tebi se ne vraćam” i pjesma “Klaun” koja je na ekskluzivnom preslušavanju albuma za fanove i medije, održanom u ponedjeljak, 2. lipnja u prostorijama Croatia Recordsa, naišla na veliko oduševeljenje prisutnih. Pjesma “Lice anđela” obradovala je ljubitelje starog zvuka Opće Opasnosti, “Hodaj svojom stranom ulice” pjesma je žestokog zvuka i jake poruke, a “Za svaku tvoju suzu” prekrasna je snažna balada na tragu pjesme “Pobjeg’o sam” koja je ušle u konkurenciju za Hit godine diskografske nagrade Porin i pjesme “Tvoje ime čuvam” koja je tu nagradu i osvojila. Uz aktualni singl “Stranci” koji je već ušao među 40 najslušanijih pjesama u eterima radio postaja, novi album sadrži još tri već objavljena singla – “Preživio sam”, “Nenapisana stranica” i pjesmu “Tragovi” s kojom je Opća Opasnost pobijedila na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu. Autor svih pjesama na albumu je Mario Vestić, a aranžman zajednički potpisuju svi članovi benda.

Bonus DVD sadrži 19 live snimaka s koncerta održanog u Sportskoj dvorani Osnovne škole Ivana Kozarca u Županji, a čiji je redatelj Marko Zeljković – Zelja, ujedno i autor mnogobrojnih video spotova benda. Postprodukcija i miks video materijala, ali i snimanje kompletnog audio materijala odvijalo se u tonskom studiju Mak u Gradištu pod producentskom palicom Branimira Jovanovca – Banija i Opće Opasnosti.

“Rocker… to sam ja – to je sloboda! Ljudi koji će ovo čuti i kojima se ovo svidi, te svi oni koji se osjećaju tako, sad će imati apsolutno pravo reći – Rocker… to sam ja!”, rekao je Pero Galić o novome albumu i dodao: “Od prošlog albuma i 2011. godine mi sjedimo i razgovaramo o novom albumu i bilo je užasno teško jer je svakom glazbeniku na svijetu borba kako napraviti bolju pjesmu ili album ili ostati barem na tome tragu. Dugo smo se borili s pjesmama, svu svoju snagu smo uprli u novi materijal, Mario Vestić i mi radili smo dan i noć i nadam se da će se ljudima svidjeti novi materijal!”

Opća Opasnost promovirat će album “Rocker… to sam ja” u petak, 13. lipnja na CMC festivalu u Vodicama. Službena promocija održat će se u poslijepodnevnim satima na brodu koji će isploviti s vodičke rive, a bend će navečer održati i veliki koncert za sve svoje fanove. S pjesmom “Stranci” nastupit će večer poslije na Revijalnom CMC festivalu.

Album “Rocker… to sam ja” možete kupiti u prodavaonicama Croatia Recordsa i drugim glazbenim prodavaonicama u Hrvatskoj, te na: Croatia Records online webshopu (http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=775088)

POPIS PJESAMA:
CD
01. To sam ja
02. Tebi se ne vraćam
03. Klaun
04. Stranci
05. Tragovi
06. Lice anđela
07. Za svaku tvoju suzu
08. Hodaj svojom stranom ulice
09. Nenapisana stranica
10. Preživio sam

Bonus DVD
01. Intro
02. 1/2 tone rock’n’rolla
03. Opća opasnost
04. Lovac na novac
05. Vrati se na svjetlo
06. Uzalud sunce sja
07. Mjesečar
08. Nenapisana stranica
09. Pobjeg’o sam
10. Tvoje ime čuvam (feat.Mario Vestić)
11. Rastaviše i nas dvoje (feat.Najbolji hrvatski tamburaši)
12. Tragovi
13. Treba mi nešto jače od sna
14. Kao grom
15. Nisam rođen pod sretnim zvijezdama
16. Preživio sam
17. Tri rijeke (feat.Zoran Mišić)
18. Srce zna
19. Jednom kad noć