Open Close
Please specify the group

SEPULTURA je otkrila izgled omota i popis pjesama novog albuma “The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart”…

Legendarne brazilske metal ikone Sepultura otkrili su nam izgled omota i popis pjesama na novom albumu “The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart”, čije je objavljivanje na Europskom tržištu predviđeno za 25.listopada putem Nuclear Blasta. Omot albuma kreirao je brazilski umjetnik Alexandre Wagner, inače specijaliziran za crteže ugljenom.
Pripremajući najavni tekst, gitarist sepulture Andreas Kisser i umjetnik omota Alexandre Wagner surađivali su s brazilskim novinarom Emanuel Leite, Jr.-om kako bi uspješno sakupili sve “misli” na jednom mjestu.

Prvo Kisser otkriva kako su otkrili rad Alexandra Wagnera:
sepultura The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart“Na njega mi je ukazao Silvio Bibika, naš dugogodišnji “roadie”. Stalno mi pokazuje razne stvari koje bi Sepulturi mogle zatrebati. Pričao mi je o Alexandru – koji dolazi iz grada Belo Horizonte (Brazil), gdje je sepultura osnovana – prije nekih godinu dana. Tako da sam otišao do njegove kuće na razgovor o omotu albuma prije nego što smo krenuli u S.A.D. na snimanje albuma, razmatrali smo o konceptu filma Metropolis kako bi mogao napravit nešto originalno. Ali kad sam vidio nacrtanu sliku, razmislio sam o svemu što nam je bilo potrebno i kako nam nije trebalo ništa novo. Također zamolio sam ga da napravi “tribal” ‘S’ u stilu omota, koji će biti na stražnjem dijelu omota.”

Evo kako omot komentira sam umjetnik, Alexandre Wagner:
“Ova serija crteža u tehnici ugljena (za album) nastala je još u vrijeme kad sam živio u Belo Horizonte-u. Svi su tamo napravljeni i brzo su nacrtani bez neke posebne veze, eksperiment koji je proizašao iz želje za korištenjem osnova i najosnovnijih materijala – ugljena, papira i drva. Izgled omota bio je spreman, Andreas ga je vidio i svidio mu se. Još smo malo popričali i također sam mu poslao još nekoliko slika iz moje knjižice. Zadovoljan sam odabirom teme za album; jako mi se sviđa (austrijski redatelj) Fritz Lang i ne samo spomenuti Metropolis, već i fenomenalni film “Dr. Mabuse der Spieler” (Dr. Mabuse: Kockar, Langov film iz 1922.).”

“Nemoguće je potjecati iz Belo Horizonte-a i ne znati za Sepulturu,” kaže Alexandre. “Neki od njihovih albuma prate me već duže vrijeme, posebno “Chaos A.D.” iz 1993. Sjećam se kad sam vidio “Refuse/Resist” na televiziji i pomislio kako je to odlična pjesma. Stvarno odlično je surađivati s tim momcima, bit dio nečeg zajedničkog. Nekako dijelimo zajedničku povijest.”

Ako želite vidjeti još Alexandrovih radova, posjetite Internet stranicu: http://www.alwg.org

Novi album činit će pjesme:
01. Trauma Of War
02. The Vatican
03. Impending Doom
04. Manipulation of Tragedy
05. Tsunami
06. The Bliss Of Ignorants
07. Grief
08. The Age Of The Atheist
09. Obsessed
10. Da Lama Ao Caos (Chico Science & Nação Zumbi obrada)

“The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart” snimljen je sa renomiranim producentom Rossom Robinsonom (KORN, MACHINE HEAD, FEAR FACTORY), koji je surađivao na njihovom znamenitom albumu “Roots” (1996.), a dodatnu produkciju potpisuje Steve Evetts (THE DILLINGER ESCAPE PLAN, SYMPHONY X, INCANTATION), koji je već surađivao sa Sepulturom na albumima “Roorback” (2003), “Revolusongs” EP-u (2002), i “Nation” (2001).