Open Close
Please specify the group

ALISSA WHITE-GLUZ nova je pjevačica ARCH ENEMY-a…

Početkom lipnja 2014, ARCH ENEMY objavit će njihov deveti studijski album “War Eternal” putem Century Media Recordsa diljem svijeta i Trooper Entertainmenta za Japan. S nadolazećim izdanjem bend će predstaviti njihovu najnoviju članicu: Alissu White-Gluz, bivšu pjevačicu kanadskih ekstremnih metalaca THE AGONIST-a. Angela Gossow, koja se pridružila Arch Enemy-u 2000.godine i debitirala na albumu “Wages of sin” (2001.), odstupit će s mjesta pjevačice i fokusirat će se na menadžment benda, dok Alissa preuzima njezinu ulogu.

Komentar Angele Gossow: www.facebook.com/angelagossowofficial
angela gossow 250x250 arch enemy“Dragi ARCH ENEMY fanovi, ovo nije lako za reći… Odlučila sam povući se s mjesta Arch Enemy-evog mjesta “vokala bijesa”. Nakon 13 godina čistog jebenog metala, 6 studijskih albuma i bezbroj turneja na pet kontinenata, osjećam kako trebam ući u iduću fazu života, biti uz obitelj i probat neke druge stvari. Svakako i dalje ostajem uposlena kao Arch Enemy-ev menadžer, te ću nastavit razvijat popis bendova koje vodim.
Ostajem dalje vjerna svojim heavy metal korijenima, samo ću napusiti svjetla pozornica, da se tako izrazim. Baklju predajem super talentiranoj Alissi White-Gluz, koju poznam kao dragu prijateljicu i odličnu pjevačicu već godinama. Oduvijek sam smatrala kako zavređuje mjesto gdje će zablistati – i sad ga je dobila. Kao što sam ga i ja dobila tada 2001. Želim zahvaliti svim obožavateljima Arch Enemy-a, našem izdavaču Century Media (širem svijeta) i Trooper Entertainmentu (Japan), našoj odanoj tehničkoj ekipi, te posebno Michaelu, Danielu i Sharlee za njihovu ljubav i podršku sve ove godine. Bilo je ovo jedno nevjerojatno putovanje! Pobijedili smo sve probleme, prošli zajedno kroz sve i svašta u mom najuzbudljivijem i najzahvalnijem periodu života. Hvala svima što ste sa mnom bili na pozornici, ispred nje i iza. Dodirnuli ste moje srce i nadam se kako sam Vam uspjela vratit barem nešto od toga. Zahvalna sam na svim predivnim sjećanjima – zauvijek ću ih gajiti!
Jedva čekam vidjeti iduću dekadu Arch Enemy ludila! Upravo preslušavam grube mikseve novog studijskog albuma i razvaljuju me! 2014. odvest će obnovljeni Arch Enemy na vrh njihove svirke. Ponosna sam što sam dio ovog Arch Enemy poglavlja, iako u drugačijoj ulozi – dodavajući im još gasa iz pozadine. Nadam se vidjeti Vas ispred pozornica, gdje ću Vam se ovaj put pridružiti. Neka ludilo počne, još jednom ispočetka!”

Komentar Alisse White-Gluz: www.facebook.com/AlissaWhiteGluzFans
alissa white-gluz arch enemy 250x375“Vrlo sam ponosna i sretna što mogu najavit novo poglavlje u mom životu i glazbenoj karijeri koje upravo započinje: Udružila sam se s jednim od mojih najomiljenih i globalno prepoznatih grupa… ARCH ENEMY-em. “Wages of sin” bio je moj prvi kupljeni metal album i bila je to “ljubav na prvo slušanje”. Rijetko dobiješ poziv od nekog od svojih omiljenih bendova koji traže da im se pridružiš! Uzbuđena sam zbog prilike kako bi radila s tako talentiranim glazbenicima koje također smatram dobrim prijateljima.
Nažalost s velikim žaljenjem moram reći kako je The Agonist kojeg ste do sada poznavali, stvar prošlosti. Imala sam svaku namjeru (čak sam i započela) pisat i snimat s njima još jedan ubojit album ove godine, ali moji bivši kolege odlučili su krenuti drugačijim putem. Voljela bi promijenitii nastalu situaciju, ali odluka je van moje kontrole. Sad im mogu samo zaželiti svako dobro, po završetku suradnje. Uvijek ću bit ponosna na tri albuma koja smo zajedno stvorili još od 2005. Htjela bi pokazati svoju zahvalnost mojim vjernim i otvorenim fanovima, koje sam upoznala u protekloj dekadi rada na metal sceni. Hvala Vam što se prihvatili svaki mali dio moje nastranosti koje sam bacila na Vas. Od samog imena benda, tekstova pjesama, glazbe, omota, fotografija, harmonija, melodija itd… Sve sam ih stvarala s iznimnom ljubavlju i promišljanjem. Mogu Vam jamčiti kako ću nastaviti s izljevima kreativnosti pišući, pjevajući i nastupajući, te se nadam Vašoj podršci s Arch Enemy-em. Hvala svima na vjerovanju u mene i dopuštajući mi da se izrazim bez ikakvih ograničenja.
Vrlo bitno, moram se zahvaliti Angeli Gossow što mi je bila mentor i anđeo zaštitnik sve ove godine – mogu iskreno reći kako bez njezine ljubavi i podrške ne bi uspjela otići tako daleko. Angela mi je bila inspiracija, neprocjenjiva prijateljica i ponosna sam što je sada mogu zvati partnericom. Vrlo sam ponizna i zahvalna njoj, Michaelu, Danielu, Sharleeu i Nicku što su mi povjerili Arch Enemy baklju. Osjećam se počašćenom kako su me prihvatili, ne samo kao novu pjevačicu, već kao nekog tko će doprinjeti njihovom kreativnom procesu, pogotovo jer mi je tekstovni integritet vrlo važan. Svaki segment ovog odnosa čini mi se ispravnim i mislim kako će naša glazba pokazat koliko nam je kemija jaka. Ushićena sam zbog glazbe koju stvaramo! Također htjela bi prenijeti svoju najdublju i najiskreniju zahvalu svim članovima, ekipi i fanovima Kamelota što su vjerovali u mene, ohrabrujući me, te pokazujući beskrajnu ljubav i zahvalnost sve ove godine. To mi je bilo vrlo važno.
Hvala još jednom svim mojim obožavateljima, obitelji, kolegama i prijateljima na podršci i nevjerojatnoj odanosti. Jedva čekam mogućnost stvaranja i izvođenja na potpuno novoj razini s Arch Enemy-em! Glazba je vječna, metal je bezgraničan, a ovo je tek početak!”

Glavni skladatelj i vođa benda Michael Amott, koji je osnovao Arch Enemy 1995. komentira:
“Vječno ćemo bit zahvalni Angeli za svu njezinu strast, težak rad i talent. Njezina ostavština je ogromna i zauvijek će bit velik dio naše povijesti. Vrlo smo ponosni na naš protekli uspjeh, ali također jedva čekamo na nove bitke i nove pobjede. Alissu dočekujemo raširenih ruku – i nadamo se kako ćete Vi imat “otvorene uši”. Moguće je kako smo stvorili naš najopakiji metal opus do sada s našim novim albumom “War eternal”!”

20.ožujka, Arch Enemy predstavit će video spot za naslovnu pjesmu novog albuma “War eternal”. Ostanite na našoj frekvenciji!

ARCH ENEMY online:
http://www.archenemy.net/
https://www.facebook.com/archenemyofficial
https://www.youtube.com/user/archenemyofficial
https://twitter.com/archenemymetal